top of page

De perenboomgaard

Do 27, Vr 28 en Za 29 oktober 2022 om 20u15

Zo 30 oktober 2022 om 15u

Locatie: CC de Bogaard

Auteur en regisseur: Franck van Erven

Grootste productie met 34 medewerkers waaronder. 8 musici en volgende acteurs: Sofie Carlier, Yvette Pletsers, Gerrit Jacobs, Tom Francis, Bernard Appeltans, Danielle Coune, Roger Dooms, Chris Mathijs, Kris Termonia, Marieke Dewolfs, Céline Malyster.

Korte inhoud:

In Haspengouw bij de fruittelers is het crisis sinds de inval van de Russen in de Krim en sinds het neerhalen van vlucht MH17 boven Oekraïne met 298 doden tot gevolg én de subsidie aan Oost-Europese fruittelers.

 

De omzet daalt met meer dan 40% en diverse fruittelers gaan failliet. Ook het bedrijf van de familie Dexters ontkomt niet aan de malaise. 

Maar niet alleen door de boycot ook door wanbeleid. Het bedrijf is in handen van Nathalie Dexters, een filmdiva geboren en getogen in Haspengouw maar nu wonend in Menton Frankrijk. Het bedrijf wordt gerund door halfbroer Warre en zijn dochter Anja. Omdat Nathalie haar geld er doordraait met fuiven en snuiven en geen geld ter beschikking stelt voor de nodige investeringen komt het tot een publieke verkoop van het bedrijf. De rijke zakenman Romain Vandecastele wil het hele pand met grond opkopen tegen de schuldprijs en er een thema pretpark van maken met 80 vakantiebungalows. 

 

Om dit te verhinderen komt Nathalie Dexters met haar gevolg naar Haspengouw. Tijdens haar verblijf gaat ze door met de repetities van haar comeback voorstelling “Nathalie spreekt”. De leden van de amateurtoneelgroep waar Nathalie op zestienjarige leeftijd is begonnen zijn haar grootste fans. Sinds haar drie softporno films die ze gedraaid heeft in de jaren 70 van de vorige eeuw is ze nooit meer voor een filmrol gevraagd en het deel van haar nieuwe voorstelling, die ze speelt in de tuin van haar bedrijf, laat duidelijk zien waarom. Het bedrijf wordt verkocht en Nathalie en haar gezelschap keren terug naar Menton, Warre vertrek definitief naar zijn huisje in de Ardennen en wat Anja gaat doen wordt niet vermeld. 

 

Met de creatie van zijn nieuwste toneelstuk neemt professioneel regisseur Franck van Erven afscheid van het theater.

Tickets kan je reserveren via het Cultureel Centrum De Bogaard.

Peren aan boom

Met dank aan de stad Sint-Truiden en UiT-pas

bottom of page